fbpx

קבב‭ ‬ירושלמי‭ ‬ממולא‭ ‬טחינה‬‬‬

מצרכים:

  • קילו‭ ‬בשר‭ ‬טחון(הודו‭, ‬עוף‭ ‬או‭ ‬מעורבב)
  • 100 ‬גרם‭ ‬שומן‭ ‬כבש‭ ‬קצוץ‬‬‬‬
  • 4‬ בצלים‬
  • 3/4‭‬ כוס‭ ‬קמח‭ ‬מצה‭ ‬(בצלייה‭ ‬לא‭ ‬חובה‭ ‬אך‭ ‬באפייה‭ ‬מומלץ‭ ‬על‭ ‬מנת‭ ‬לאחד‭ ‬את‭ ‬התערובת)
  • ראש‭ ‬שום‭ ‬כתוש‬‬
  • מלח
  • כף‭ ‬וחצי‭ ‬פלפל‭ ‬שחור‭ ‬גרוס‬‬‬‬
  • קורט‭ ‬אגוז‭ ‬מוסקט‭ ‬טחון‭ ‬‬‬‬‬
  • חצי‭ ‬כוס‭ ‬רוטב‭ ‬שום‭ ‬או‭ ‬חרדל‭ ‬ודבש‬‬‬‬‬‬
  • צרור‭ ‬נענע‭ ‬או‭ ‬בזיליקום‭ ‬קצוץ‬‬‬‬

למילוי‭:‬‬

  • 300‭ ‬ גרם ‬טחינה‭ ‬ירושלים‭ ‬מוכנה‭ ‬עם‭ ‬לימון‭ ‬ושום‬‬‬‬‬‬‬
  • שקיות‭ ‬הקפאה‭ ‬של‭ ‬קוביות‭ ‬קרח‭ ‬‬‬‬‬‬

אופן ההכנה:

  1. להקפיא‭ ‬את‭ ‬הטחינה‭ ‬בשקיות‭ ‬מיוחדות‭ ‬להקפאת‭ ‬לקרח‭ ‬כך‭ ‬שיווצרו‭ ‬קוביות‭ ‬טחינה‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  2. לטגן‭ ‬את‭ ‬הבצל‭ ‬והשום‭ ‬יחד‭ ‬ולהוסיף‭ ‬מלח‭, ‬פלפל‭ ‬שחור‭ ‬ואגוז‭ ‬מוסקט‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  3. לצנן‭ ‬ולהוסיף‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬שאר‭ ‬המצרכים‭ ‬לערבב‭ ‬טוב‭ ‬כעשר‭ ‬דקות‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  4. ‭‬עדיף‭ ‬עם‭ ‬היד‭ ‬על‭ ‬מנת‭ ‬שהבשר‭ ‬יתרכך‭ ‬והטעמים‭ ‬יודגשו‭
  5. ‬‬‬‬‬‬ליצור‭ ‬את‭ ‬הקבב‭ ‬סביב‭ ‬קובית‭ ‬הקרח.
  6. להחזיר‭ ‬להקפיא‭ ‬למשך‭ ‬חצי‭ ‬שעה‭.‬‬‬‬‬‬
  7. להניח‭ ‬את‭ ‬הקבבים‭ ‬בגריל‭ ‬במחבת‭ ‬פסים‭ ‬במשך‭ ‬ארבע‭ ‬דקות‭, ‬שתי‭ ‬דקות‭ ‬על‭ ‬כל‭ ‬צד‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  8. להגיש‭ ‬חם‭.‬‬‬

אפשרות‭ ‬נוספת‭ ‬למי‭ ‬שלא‭ ‬אוהב‭ ‬שהטחינה‭ ‬נוזלת‭:‬‬‬‬‬‬‬‬

  1. ניתן‭ ‬לאפות‭ ‬במשך‭ ‬30‭ ‬דקות‭ ‬בחום‭ ‬של‭ ‬180‭ ‬מעלות‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  2. לשפוך‭ ‬את‭ ‬הנוזלים‭.‬‬‬‬
  3. להכניס‭ ‬אל‭ ‬הגריל‭ ‬לרבע‭ ‬שעה‭ ‬נוספת‭ ‬‬‬‬‬‬‬
דילוג לתוכן