fbpx

עוגיות טחינה ירושלים

מצרכים:

עבור 35 עוגיות טחינה

  • 2 כוסות (280 ג') קמח לבן
  • 4 כפות (40 ג') קורנפלור
  • כפית (5 ג') אבקת אפיה
  • 4 כפות מלאות (60 ג') סוכר
  • 2 שקיות (20 ג') סוכר וניל
  • 100 גרם חמאה רכה (לא מומסת) *מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפני ההכנה
  • 10 כפות טחינה ירושלים
  • 2 כפות (20 מ"ל) שמן
  • 35 שקדים טבעיים (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 180- מעלות ומרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה.
  2. מערבבים את הקמח והקורנפלור עם אבקת האפיה. מוסיפים סוכר לבן וסוכר וניל ומערבבים.
  3. מוסיפים חמאה, טחינה גולמית ושמן ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
  4. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס"מ ומניחים על נייר האפיה. משטחים ממש מעט. נועצים שקד בכל עוגיה.
  5. מכניסים לתנור ואופים במשך 16-18 דקות. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
דילוג לתוכן