fbpx

סינייה ירושלמית

מצרכים:

עבור 4 מנות:

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק + 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1 עגבניה בשרנית גדולה, פרוסה לפרוסות דקות
  • 1 כוס טחינה ירושלים מוכנה או 1/2 כוס טחינה ירושלים גולמית ומיץ מ 1/2- לימון
  • שמן זית לשימון התבנית
  • 2 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים בנדיבות בשמן זית תבנית עגולה שטוחה (בקוטר כ 20- ס"מ).
  2. מערבבים את הבשר (רצוי בידיים) עם הבצל, שן שום, הבהרט, מלח ופלפל, לתערובת אחידה.
  3. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים היטב. מכניסים לתנור ואופים כ 20- דקות.
  4. אם לא משתמשים בטחינה מוכנה, מערבבים את הטחינה הגולמית עם כ 1/2- כוס מים, מיץ הלימון, שן שום נוספת, מלח ופלפל.
  5. מוציאים את הסינייה מהתנור, שופכים את הנוזלים שהצטברו בתבנית ומניחים את פרוסות העגבניה על פני הבשר. מחזירים לתנור ואופים 10 דקות.
  6. מוציאים מהתנור, יוצקים את רוטב הטחינה ומחזירים לתנור ל 10- דקות נוספות.
  7. מפזרים את הצנוברים ומגישים מיד.

אפשר להוסיף גם:

  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה – לתערובת הבשר ולפיזור על פני התבשיל
דילוג לתוכן